Меркель похвалила Єгипет за те, що не випускає до Європи нелегалів

Меркель похвалила Єгипет за те, що не випускає до Європи нелегалів

Укрінформ
Єгипет є важливим партнером ЄС у міграційному питанні, не пропускаючи до Європи нелегальних мігрантів.

За це канцлер ФРН Ангела Меркель похвалила президента Єгипту Абдела Фатаха Аль-Сісі на спільній прес-конференції у Берліні у вівторок.

"Єгипет є важливим партнером, у тому числі, в області міграції... Єгипет забезпечує чудовий захист свого морського кордону, так що з території Єгипту немає де-факто міграції до Європи, хоча багато біженців живуть у Єгипті. Це гідне високого визнання", - сказала Меркель.

Вона відзначила, що роль країни ще більше зросте наступного року, коли Єгипет незабаром почне головувати у Африканському союзі.

Читайте також: Криза мігрантів: Меркель зібрала у Берліні лідерів 11 африканських країн

Канцлер відзначила, що Німеччина підтримує усі зусилля Єгипту в області економічних реформ, у тому числі шляхом надання незв'язаного кредиту у розмірі 500 млн євро, другим траншем якого німецький уряд зараз займається.

Аль-Сісі зі свого боку вказав на важливість співпраці у військовій сфері для забезпечення контролю за кордоном і боротьби з тероризмом.

Єгипетський президент підкреслив, що, хоча у його країні знаходяться "мільйони біженців", з 2016 року і до сьогодні Каїру вдається попередити нелегальну міграцію до Європи. При цьому він звернув увагу на те, що лише прикордонна безпека і захист кордонів самі по собі не допоможуть, якщо у країні не будуть реалізовані економічні реформи.

Єгипетський лідер бере участь у конференції "Compact with Africa", що відкрилася у вівторок у Берліні, участь в якій беруть лідери ФРН та 11 африканських країн.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-