Криза мігрантів: Меркель зібрала у Берліні лідерів 11 африканських країн

Криза мігрантів: Меркель зібрала у Берліні лідерів 11 африканських країн

Укрінформ
Німеччина має намір збільшувати інвестиції в країни Африки в надії, що це знизить потік нелегальних мігрантів звідти до Європи.

Питання поглиблення співпраці між двома континентами обговорюються на конференції у Берліні "Compact with Africa", участь в якій беруть лідери ФРН і 11 африканських країн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми спільно хочемо послати чіткий сигнал, що ми прагнемо доброго та вигідного сусідства між Африкою та Європою. Ми - сусіди, ми - партнери і ми, як європейці, виявляємо великий інтерес до африканських держав, що мають гарні економічні перспективи. Це вимагає державних інвестицій, насамперед - приватних інвестицій", - заявила, відкриваючи конференцію, канцлер ФРН Ангела Меркель.

Вона зауважила, що історія показує: "класична допомога" часто не приносила бажаних успіхів, тому потрібні нові форми. Тепер уряд Німеччини має намір покращувати безпосередньо інвестиційний клімат, щоб у країни почали вкладати кошти з-за кордону.

У цьому процесі беруть участь також МВФ, Світовий банк і Африканський банк розвитку. Зокрема, планується створити інвестиційний фонд підтримки малих і середніх підприємств, що мають бізнес в Африці, створення там нових робочих місць та покращення інфраструктури. Більше шансів отримувати кошти буде у тих держави, які активно проводять реформи, за цим будуть слідкувати міжнародні фінансові організації.

Читайте також: У Трампа планують відправити 5 тис. військ для стримування "караванів мігрантів"

Минулого року Туніс, Кот-д'Івуар і Гана вже отримали від Німеччини інвестиції в обсязі 300 млн євро, які призначені для розвитку банківсько-фінансового сектору, підвищення енергоефективності тощо. Берлін зацікавлений у нових двосторонніх програмах з реформування з Сенегалом, Марокко та Ефіопією.

Ініціатива "Compact with Africa" була заснована минулого року в рамках головування Німеччини в G20. До неї приєдналися вже 11 з 54 країн Чорного континенту: Бенін, Гана, Гвінея, Єгипет, Кот-д'Івуар, Марокко, Руанда, Сенегал, Того, Туніс і Ефіопія.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-