ФСБ затримала прикордонника за продаж даних про «Петрова» і «Боширова» — ЗМІ

ФСБ затримала прикордонника за продаж даних про «Петрова» і «Боширова» — ЗМІ

Укрінформ
Федеральна служба безпеки РФ затримала російського прикордонника, який, ймовірно, продав інформацію про закордонні поїздки «Олександра Петрова» (Александра Мішкіна) і «Руслана Боширова» (Анатолія Чепіги), обвинувачених в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє «Росбалт» із посиланням на інформоване джерело.

«За моїми даними, просто на робочому місці були затримані співробітник прикордонслужби в Північно-Західному регіоні і співробітник одного з підрозділів ФПС (Федеральної податкової служби - ред.). Перший, як вважають, продав інформацію про переміщення за кордон Петрова, Боширова і низки інших осіб», - розповіло джерело.

Повідомляється, що ця подія стала результатом масових перевірок приватних сищиків і тих, хто продає виписки із закритих баз даних, у тому числі про перетини кордону, з бази «Роспаспорт» і бази Федеральної податкової служби про майно росіян.

Наголошується також, що два управління ФСБ нещодавно провели понад 60 обшуків і порушили багато кримінальних справ за статтями про незаконне отримання і розголошення засекречених відомостей, про перевищення повноважень приватним детективом і порушення недоторканності приватного життя.

Читайте також: "Петров" і "Боширов" могли перетнути кордон України під іншими іменами - ЗМІ

Про те, що ФСБ почала перевірку у зв'язку з витоками особистих даних, ЗМІ повідомляли ще наприкінці вересня. Тоді джерело розповіло, що перевірку почали через появу у журналістів особистих даних «Петрова» і «Боширова».

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія в березні були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку ідентифікували як «Новичок».

В Організації із забороні хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікували речовину, якою було отруєно Скрипаля, і підтвердили російське походження «Новичка».

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - «Олександр Петров» і «Руслан Боширов» (дані паспортів, з якими вони прибули до Лондона) - офіцери ГРУ.

Пізніше видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat повідомили, що справжні імена працівників ГРУ «Боширова» - Анатолій Чепіга, а «Петрова» - Олександр Мішкін. Обидва отримували звання Героя Росії. Поступово розслідувачі почали повідомляти все нові подробиці про Чепігу і Мішкіна, місця їх народження, навчання, проживання, у тому числі в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-