"Петров" і "Боширов" могли перетнути кордон України під іншими іменами - ЗМІ

Укрінформ
Двоє співробітників ГРУ РФ "Олександр Петров" та "Руслан Боширов", яких Лондон обвинувачує в отруєнні подвійного агента Сергія Скрипаля, не перетинали кордон України із такими паспортами.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на джерело у Державній прикордонній службі України.

"За словами співрозмовника, є підстави стверджувати, що особи з паспортами на ім’я Боширова Руслана Тимуровича (Чепіги Анатолія Володимировича) та Мішкіна Олександра Євгеновича (Петрова Олександра Євгеновича) не перетинали державний кордон у період з 2013 по 2018 рік", - ідеться у повідомленні.

Однак зазначається, що підозрювані в отруєнні Скрипалів могли перетнути державний кордон за документами оперативного прикриття.

Джерело відмітило, що якщо ж зазначені люди перетнули кордон України в обхід паспортного контролю, вони порушили закон України.

"Пункти пропуску на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону закриті, тож якщо вказані особи перетнули державний кордон на цій ділянці, то вони також порушили закон України", - пише Громадське радіо.

Як повідомлялося, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля і його дочки Юлії двох росіян - "Олександра Петрова" і "Руслана Боширова". Як заявили у Британії, обидва є офіцерами ГРУ.

26 вересня експертно-журналістська група Bellingcat і видання The Insider назвали справжнє ім'я одного з підозрюваних "Руслана Боширова" - його звуть Анатолій Чепіга. Він працює в ГРУ, має звання Героя Росії.

Читайте також: Британія готує звинувачення третьому підозрюваному в отруєнні Скрипалів

8 жовтня Bellingcat і The Insider назвали справжнє ім'я і прізвище і другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів "Олександра Петрова" - це військовий лікар ГРУ Олександр Євгенійович Мішкін. Жителі села Лойга в Архангельській області РФ заявили, що упізнали в Петрові свого односельця Олександра Мішкіна. Згідно з даними Bellingcat, Мішкін у 2014 році також отримав звання "героя Росії".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше розповів, що в Анатолії Чепізі ("Боширові") впізнали офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента Віктора Януковича з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-