Британія готує звинувачення третьому підозрюваному в отруєнні Скрипалів

Британія готує звинувачення третьому підозрюваному в отруєнні Скрипалів

Укрінформ
Контртерористичний підрозділ поліції Лондона проводить розслідування стосовно третього підозрюваного росіянина, причетного до застосування нервово-паралітичної речовини "Новічок", і розглядає можливість висунення проти нього звинувачення.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Як зазначається, розслідування стосується громадянина РФ Сергія Федотова і є "дуже конфіденційним", тому Скотланд-Ярд не коментує дану інформацію.

"Одне з джерел висловило припущення, що Федотов міг вирушити до Британії, щоб проконтролювати проведення операції", - йдеться у повідомленні.

У день отруєння він поїхав до Солсбері, ймовірно, щоб переконатися, що Сергія Скрипаля та його дочки Юлії не буде вдома в момент, коли інші підозрювані наноситимуть отруту на ручку дверей будинку колишнього співробітника ГРУ РФ.

Зазначається, що хоча незрозуміло, чи потрапив Федотов на камери спостереження у місті, будуть з'являтися його зображення при прибутті і відльоті в країну через аеропорт Хітроу. Також незрозуміло, чи ім'я та прізвище підозрюваного справжні.

На цей час британська поліція аналізує докази для того, щоб зрозуміти чи висувати обвинувачення проти Федотова.

Читайте також: ЗМІ знайшли квартири підозрюваних в отруєнні Скрипалів ГРУшників Мішкіна і Чепіги

Як повідомлялося раніше, 10 жовтня стало відомо, що третім росіянином, причетним до отруєння Скрипаля, є людина на ім'я Сергій Федотов.

За даними інтернет-ресурсу "Фонтанка", Федотов був у Лондоні з 2 по 4 березня 2018 року, як і Олександр Петров з Русланом Бошировим. Він прилетів до країни іншим рейсом, а полетів разом з ними. Федотов також був разом з Бошировим і Петровим у Празі 2014 року - в той самий час, коли вони, за даними чеської преси, стежили за Скрипалем, що приїжджав у Чехію.

Як відомо, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Як заявили в Британії, обидва є офіцерами розвідки РФ.

26 вересня експертно-журналістська група Bellingcat і видання The Insider назвали справжнє ім'я одного з підозрюваних - "Руслана Боширова" - його звуть Анатолій Чепіга. Він працює в ГРУ, має звання Героя Росії.

8 жовтня Bellingcat і The Insider назвали справжні ім'я та прізвище і другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля - "Олександра Петрова" - це військовий лікар ГРУ Олександр Євгенович Мішкін. Жителі села Лойга в Архангельській області РФ заявили, що впізнали в Петрові свого односельця Олександра Мішкіна. Згідно з даними Bellingcat, Мішкін 2014 року також отримав звання Героя Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-