У Німеччині розпочався суд на медбратом, обвинуваченим у вбивстві 100 пацієнтів

У Німеччині розпочався суд на медбратом, обвинуваченим у вбивстві 100 пацієнтів

Укрінформ
У німецькому місті Ольденбург розпочався суд над колишнім медпрацівником, якого звинувачують у вбивстві 100 пацієнтів.

Про це повідомляє ВВС.

"Слідчі вважають, що 41-річний Нільс Хегель вводив смертельні дози ліків людям, за якими він доглядав у двох лікарнях на півночі Німеччини. Згідно з матеріалами слідства, мотивація чоловіки полягала в тому, щоб вразити колег реанімацією пацієнтів, які втратили свідомість", - йдеться в повідомленні.

Слідчі вважають, що в період з 1999 по 2005 рік медбрат вбивав хворих у двох клініках - 36 пацієнтів в Ольденбурзі і 64 в районі Делменхорста. На думку слідства, він, можливо, вбив ще більше, але деякі потенційні жертви були кремовані.

Очікується, що суд триватиме до травня. Під час слухань будуть враховані результати аналізів, проведених на ексгумованих тіл померлих пацієнтів.

Якщо Хегеля визнають винним у вбивстві всіх ста пацієнтів, він стане одним із найжорстокіших в Німеччині повоєнних серійних убивць.

Варто відзначити, що Хегель уже відбуває довічне ув'язнення за вбивства людей, за якими він доглядав.

Вперше медбрата заарештували в 2005 році, коли помітили, що він вводить не призначені ліки пацієнту в Делменхорсте. У 2008 році його посадили на сім років за спробу вбивства.

Після цього жінка, чия мати перебувала під наглядом Хегеля і померла, заявила в поліцію про підозру, що медбрат вбив її матір.

Читайте також: Поліція затримала екс-прокурора, який продавав українок в сексуальне рабство

У 2014-2015 роках друге судовий розгляд визнало Хегеля винним у двох вбивствах і двох спробах вбивства. Він отримав довічне ув'язнення. При цьому під час судового розгляду Хегель зізнався психіатрові, що вбив понад 30 осіб.

Після цього слідчі ексгумували 130 тіл колишніх пацієнтів і шукали свідоцтва про ліки, які могли б викликати зупинку серця. Вони також досліджували записи в лікарнях, де він працював.

Записи в Ольденбурзькій лікарні довели, що кількість смертей і реанімаційних заходів збільшувалася під час робочих змін Хегеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-