Суд у Штатах виніс офіційні звинувачення

Суд у Штатах виніс офіційні звинувачення "поштовому терористу"

Укрінформ
Майже 50 років за гратами може провести підозрюваний у справі щодо розсилки бомб поштою Сезар Сайок, згідно звинуваченням, висунутим американським судом.

Про це йдеться в повідомленні американського телеканалу новин CNN.

"Чоловіку, який підозрюється у відправці 14 трубчастих бомб відомих демократам, а також телеканалу CNN по всій країні, в понеділок у суді були висунуті офіційні звинувачення", - зауважується в повідомленні.

Як зазначає телеканал, 56-річному Сезару Сайоку оголошено звинувачення за п'ятьма статтями, у тому числі за переміщення вибухівки між штатами, незаконну відправку вибухівки поштою, загрозу колишнім президентам США та іншим особам, загрозу офіцерам федеральних служб. За цими звинуваченнями підозрюваному загрожує до 48 років позбавлення волі.

Читайте також: "Поштовий терорист" зі США у соцмережах писав про "російських братів" - WP

Адвокати Сайока наполягають, що їхній клієнт є "невинним", оскільки його провина досі не доведена. Про це вони заявили, коли суддя запитав у підозрюваного, скільки бомб загалом він відправив поштовими посилками.

Нагадаємо: минулого тижня на адреси екс-президентів Клінтона, Обами, колишнього віце-президента Байдена, а також ряду впливових політичних діячів та ЗМІ надійшли пакунки з вибухівкою всередині. Пізніше федеральне слідство вийшло на жителя Флориди Сезара Сайдока та арештувало підозрюваного.

Водночас, у понеділок центральний офіс телеканалу CNN отримав ще одне відправлення поштою, яке було "схожим" з іншими посилками, виявленими тиждень тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-