"Зимовий" або "літній" час: Австрія хоче відкласти рішення до 2021 року

Укрінформ
Австрійське головування в Раді ЄС запропонувало перенести на 2021 рік скасування переведення стрілок годинників на літній/зимовий час.

Про це заявив міністр транспорту Австрії Норберт Гофер під час прес-конференції у місті Грац після обговорення міністрами транспорту країн-членів ЄС "часового питання", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запропонували для розгляду пропозицію взяти трохи більше часу і обдумати. В окремих сферах, наприклад в авіації, потрібно більше часу у питанні переведення стрілок, і авіалінії вже про це заявили. І тому, по-перше, ми запропонували 2021 рік", - заявив він.

За словами міністра, під час засідання була продемонстрована "широка згода" з боку європейських міністрів щодо цього питання.

Крім того, австрійська сторона запропонувала заснування Єврокомісією посади спеціального координатора, який займатиметься гармонізацією та координуванням кроків держав-членів щодо відмови від переведення стрілок.

Гофер повідомив, що у ході обговорення стало зрозумілим, що більшість країн-членів ЄС підтримують скасування переведення часу. Однак усі стурбовані тим, щоб у результаті європейський час не перетворився на "килим з клаптиків".

Австрійський міністр також заявив про три країни, які "дуже скептично" ставлять до скасування переведення часу, вказавши на Велику Британію, Польщу та Швецію. Поруч з цим, як повідомляє сайт Австрійського головування в Раді Євросоюзу, проти скасування переведення стрілок годинників на "літній" та "зимовий" час під час зустрічі у Граці виступили Велика Британія, Португалія та Греція.

Читайте також: У Євросоюзі вирішують, чи потрібен "зимовий" та "літній" час

Австрійський міністр та Єврокомісар з питань транспорту Віолета Булк під час спільної конференції також повідомили, що питання створення єдиного часового поясу на території Євросоюзу не обговорюється. Як відомо, наразі територією країн-членів ЄС проходить три часові пояси.

Обидва висловили сподівання, що наступного засідання Ради ЄС на рівні міністрів транспорту у грудні вдасться досягнути спільного підходу в "часовому питанні".

Раніше в Єврокомісії заявляли, що скасування переведення часу на "літній" та "зимовий" час має відбутися вже у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-