Польська LOT скасувала

Польська LOT скасувала "київські" рейси через страйк

Укрінформ
Польська авіакомпанія LOT через відсутність повних екіпажів у зв’язку зі страйком скасувала у понеділок сім авіарейсів. Серед них є рейс за маршрутом Варшава-Київ в обидва боки.

Про це з посиланням на прес-службу LOT інформує РАР

“Ми змушені були скасувати в понеділок сім із близько 340 рейсів, запланованих на цей день”, - заявив представник прес-служби LOT Конрад Майшик.

Він поінформував, що йдеться про п’ять рейсів до Варшави з Ньюарка, Мілана, Праги, Москви та Києва (Жуляни), а також два авіарейси з Варшави до Франкфурта та Києва (Жуляни).

Майшик запевнив, що пасажирам, які викупили квитки на ці авіарейси, буде запропоновано нові квитки або відповідну компенсацію.

У суботу представники LOT і страйкарів в ході багатогодинних переговорів домовилися призупинити страйк, який триває з 18 жовтня. В результаті переговорів, зокрема, досягнуто домовленість, що голову профспілкового комітету льотного персоналу Моніку Желязік, голову профспілкового комітету пілотів Адама Жешота, а також 66 інших працівників кампанії, яких було звільнено за участь у страйку, буде поновлено за місцем роботи.

Переговори керівництва компанії і страйкарів продовжуються в понеділок.

Читайте також: Польська авіакомпанія LOT звільнила 67 осіб через страйк

Як повідомлялося, основними вимогами профспілок авіакомпанії LOT є підвищення зарплат і зміна системи нарахування пенсій. В авіакомпанії, яка перебувала на межі банкрутства, 2013 року проведено реструктуризацію, в результаті якої зменшилися й зарплати працівників.

Керівництво компанії до останнього часу вважало страйк нелегальним, оскільки відповідно до закону про вирішення групових спорів перед страйком має бути проведений відповідний референдум серед членів колективу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-