У Санкт-Петербурзі затримали півсотні учасників акції

У Санкт-Петербурзі затримали півсотні учасників акції "За ваших і наших дітей"

Укрінформ
Поліція Санкт-Петербурга затримала не менш 40 чоловік, які брали участь в акції "За ваших і наших дітей" в підтримку фігурантів кримінальних справ "Мережі" і "Нової величі".

Про це повідомляє «ОВС-Інфо» з посиланням на кореспондента «Закс.ру» Сергія Єремєєва.

Як зазначається, серед затриманих опинилися і четверо журналістів: Сергій Золотарьов з Sota.Vision, Микита Адіщев («Дощ»), Марина Царьова (позаштатний кореспондент «Комерсанта») і журналіст «Росбалта». Незабаром їх відпустили.

Затриманий був і активіст «Відкритої Росії» Павло Чупрунов — один із заявників акції, яку петербурзька влада відмовилася погодити. Він вів пряму трансляцію того, що відбувається.

Раніше влада Петербурга не погодила мітинг на підтримку фігурантів справ «Нової величі» і «Мережі». Організатори вирішили провести народний схід у центрі Петербурга на вулиці Малій Садовій. Перед цим вони проводили поодинокі пікети.

Акції на підтримку фігурантів цих справ проходять також в інших містах, зокрема, в Москві, де мерія відмовилася погодити її.

Читайте також:ПЕН-клуби навели факти придушення свободи слова в Росії

Як повідомляє "Дождь" у справі «Мережі» проходять 11 осіб, більшість із них — антифашисти й анархісти. За версією слідства, вони перебували у «терористичній організації «Мережа»» і планували вибухи під час президентських виборів і чемпіонату світу з футболу. У справі «Нової величі» десять фігурантів. Захист обвинувачених стверджує, що організацію створили співробітники спецслужб, які проникли в групу молодих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-