Трамп іще не визначився, хто буде новим послом США в ООН

Трамп іще не визначився, хто буде новим послом США в ООН

Укрінформ
Минуло вже кілька тижнів відтоді, як постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі заявила про свою відставку, проте президент Дональд Трамп досі не визначився з кандидатурою її наступника.

Про це повідомив державний секретар США Майк Помпео в інтерв'ю на шоу Х'ю Х'юїтта, стенограму якого Держдеп оприлюднив у п'ятницю.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи вже вирішено, хто буде новим постійним представником Сполучених Штатів при ООН, Помпео сказав: "Ні".

Держсекретар підкреслив, що "це буде рішенням президента (Трампа - ред.)". За його словами, це також стосується того, чи буде призначений на посаду в ООН чинний член кабінету, або ж взагалі хтось інший.

"В цьому плані було виконано багато роботи, і я впевнений, що ми отримаємо дуже хороший результат, який дозволить Америці мати фантастичне представництво в Організації Об'єднаних Націй", - зауважив держсекретар США.

Читайте також: Трамп хотів би бачити послом США в ООН жінку

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі 9 жовтня заявила про намір піти з посади. На її зустрічі з президентом Трампом у Білому домі було домовлено, що Гейлі до кінця року виконуватиме свої обов'язки.

Пізніше стало відомо, що Дональд Трамп розглядає п'ять основних кандидатів на заміну Гейлі. Сам же глава Білого дому згодом повідомив, що хотів би бачити жінку наступним послом США в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-