Саркозі програв другу апеляцію у справі про корупцію

Саркозі програв другу апеляцію у справі про корупцію

Укрінформ
Екс-президент Франції Ніколя Саркозі програв касаційне оскарження у справі щодо висунутих проти нього обвинувачень у неправомірному використанні фондів для фінансування президентської кампанії у 2012 році.

Відповідне рішення ухвалив Касаційний суд – остання апеляційна інстанція, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Прокуратура стверджує, що Саркозі використав близько 43 млн євро на невдалу виборчу кампанію 2012 року, при максимальному дозволеному ліміті виборчого фонду кандидата у сумі 22,5 млн євро. При цьому для приховування перевищення ліміту використовувалися підробні фінансові звіти.

Слід зазначити, що це лише одна із порушених проти Саркозі справ стосовно корупції та перевищення владних повноважень.

Як повідомлялося на початку жовтня Саркозі, який був президентом Франції у 2007-2012 роках, також програв апеляцію у справі про корупцію. Його підозрюють у тому, що він допоміг прокурору отримати підвищення в обмін на незаконне отримання інформації щодо іншої кримінальної справи.

Читайте також: Саркозі програв першу апеляцію у справі про корупцію

Проти Саркозі ведеться кілька розслідувань, які стосуються корупції, шахрайства, фаворитизму та порушень під час фінансування виборчої кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-