Саркозі програв першу апеляцію у справі про корупцію

Саркозі програв першу апеляцію у справі про корупцію

Укрінформ
Екс-президент Франції Ніколя Саркозі в понеділок програв першу апеляцію у справі, в якій його обвинувачують у торгівлі впливом та корупції.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіс прокуратури Парижа.

"Колишній президент Франції Ніколя Саркозі в понеділок програв першу апеляцію у справі щодо зловживання впливом та корупції...", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Саркозі повинен дочекатися розгляду другої апеляції, перш ніж стане відомо, чи його справу розглядатиме суд. За французьким законодавством, підозрюваний офіційно не звинувачується у вчиненні злочину, доки його справу не передадуть до суду.

Саркозі, який був президентом з 2007 по 2012 рік, підозрюють у тому, що він допоміг прокуророві отримати підвищення в обмін на незаконне отримання інформації стосовно іншої кримінальної справи.

Слідчі аналізували записи телефонних розмов для вивчення звинувачень про те, що лівійський диктатор Муаммар Каддафі фінансував виборчу кампанію Саркозі. Тоді вони й почали підозрювати, що колишній французький президент використовував мережу інформаторів, щоб бути в курсі кримінальної справи.

Читайте також: Саркозі разом зі своїм адвокатом постануть перед судом – ЗМІ

Проти Саркозі ведеться низка розслідувань, які стосуються корупції, шахрайства, фаворитизму та порушень під час фінансування виборчої кампанії.

Покарання за торгівлю впливом у Франції може становити до п'яти років ув'язнення та штраф у розмірі 500 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-