Вбивство Хашоггі: Європарламент вимагає збройного ембарго для Саудівської Аравії

Вбивство Хашоггі: Європарламент вимагає збройного ембарго для Саудівської Аравії

Укрінформ
Після вбивства журналіста Джамаля Хашоггі Європейський парламент закликав країни ЄС об'єднатися та запровадити ембарго на постачання зброї країнами ЄС до Саудівської Аравії.

Відповідну резолюцію було прийнято у четвер, повідомляє сайт Європарламенту.

"Після жорстокого вбивства резолюція знову підтверджує попередній заклик Європейського парламенту до всіх урядів ЄС досягти спільної позиції щодо введення ембарго на постачання зброї країнами ЄС до Саудівської Аравії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, резолюцію із таким закликом підтримали 325 законодавців, один виступив проти, 19 утрималися.

У резолюції депутати Єврокомісії засудили катування та вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в Туреччині. Вони також закликають до неупередженого міжнародного розслідування його смерті, щоб з'ясувати, що фактично відбулося 2 жовтня в саудівському консульстві у Стамбулі. Також вони виступили з вимогою притягнути винних до відповідальності за скоєне.

Читайте також: Саудівська прокуратура визнала, що вбивство Хашоггі було навмисним

Депутати Європарламенту звертаються до верховного представника ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні і до держав-членів, аби вони були готові запровадити цілеспрямовані санкції, включаючи заборону на отримання віз і заморожування активів тих громадян Саудівської Аравії, чию причетність до вбивства журналіста буде доведено.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у будівлю консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Пізніше слідчі встановили, що він був убитий, а його тіло було розчленоване і вивезене з дипустанови.

Саудівська Аравія спочатку заперечувала вбивство, але потім визнала, що журналіст загинув під час бійки.

У вівторок, 23 жовтня, ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-