Nord Stream 2 розділить історію Європи на

Nord Stream 2 розділить історію Європи на "до" і "після"

Дослідження
Укрінформ
Проект "Північний потік-2" не просто чергова енергетична загроза, він здатний докорінно змінити енергетичний ландшафт у Європі. Проект не має економічних обгрунтувань і несе стратегічну загрозу як для України, так і Європи загалом.

Про це йдеться у дослідженні СЕРА (США) "Європа та Північний Потік-2", презентованому у рамках Львівського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей проект може поставити Україну в довгострокову залежність від політичної волі Росії, що є основною ціллю Москви", - сказала віце-президент науково-дослідного центру аналізу європейської політики CEPA (США) Река Cмеркені, презентуючи результати дослідження.

Вона додала, що "Північний потік-2" здатний змінити безпековий і енергетичний баланс, який склався у Європі після закінчення Холодної війни.

"(Якщо проект буде реалізований – ред.), період історії Європи після Холодної війни розділиться на час "до" і "після" "Північного потоку-2", - заявила вона.

Смеркені пояснила, що немає хороших рішень, які допомогли б окремим країнам самостійно впоратися із загрозами, які несе "Північний потік-2". Для того, аби відповісти на цей виклик, потрібна кооперація і стратегічні зусилля, переконана американська дослідниця.

CEPA (Center of European Policy Analysis) - науково-дослідна інституція, розташована у Вашингтоні, США. Її дослідження орієнтовані на Центрально-Східну Європу і Росію.

Читайте також: Солідарність світу нині тримається на Україні - Клімкін

Серед головних тем, які будуть висвітлюватися під час трьох днів Форуму: "Залежність чи вразливість. Як "Північний потік-2" змінює картину світу"; "Ситуація в Азовському морі як економічний безпековий та соціальний виклик"; "Пропаганда — ведення асиметричної війни"; "Політика щодо окупованих територій"; "Оборона як сучасне поняття — безпека як основа управління державою".

Серед топ-спікерів Львівського Безпекового форуму: — віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої чинним заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Река Смеркені, Стівен Блокманс - старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник британської армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші.

Серед українських учасників та доповідачів — заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, глава МЗС Павло Клімкін, редактор Інтернет-видання "Острів" Сергій Гармаш, політолог Михайло Басараб, відомі журналісти, оглядачі.

Львівський Безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня. Цього року імпреза відбувається за підтримки Німецького фонду Джермана Маршала, Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні та Міжнародного фонду "Відродження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-