Спецслужби РФ та Китаю прослуховують мобільний Трампа — NYT

Спецслужби РФ та Китаю прослуховують мобільний Трампа — NYT

Укрінформ
Американська розвідка встановила, що спецслужби Росії та Китаю прослуховують мобільний телефон Дональда Трампа. 

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на діючих та колишніх чиновників.

"Американські розвідувальні агентства дізналися від джерел в іноземних урядах та від перехоплень комунікацій між іноземними чиновниками, що Китай та Росія прослуховують мобільний телефон президента (Трампа - ред.)", - йдеться у повідомленні.

За словами чиновників, завдяки прослуховуванню китайці змогли склали список людей, з якими Трамп регулярно розмовляє в надії використати їх для впливу на нього, зокрема, для уникнення подальшої торгівельної ескалації між двома країнами.

Водночас, як повідомив один колишній чиновник, Росія використовує менш складні спроби впливу на Трампа через його "явну прихильність" до очільника РФ Володимира Путіна.

Зазначається, що за процедурою Трамп повинен кожні 30 днів змінювати свої два номери  телефонів, проте дуже рідко дійсно слідує встановленому правилу.

Як повідомлялося, у липні та серпні цього року Вашингтон запровадив 25-відсоткові мита на понад тисячу найменувань китайської продукції загальною вартістю у 50 мільярдів доларів США. Пекін відповів на це дзеркальними заходами.

У вересні Китай і США "обмінялися" запровадженням додаткових мит на імпорт товарів. США оголосили про нові мита на китайські товари річним обсягом імпорту в 200 мільярдів доларів. Китай відповів додатковими митами на американські товари річним обсягом імпорту в 60 мільярдів доларів. Ці мита у розмірі 5-10% були запроваджені на понад п'ять тисяч найменувань товарів зі США. З початку 2019 року мита планують підняти до 20-25%, оскільки аналогічний крок раніше анонсував Вашингтон. 

Читайте також: У Трампа погодили зустріч із Путіним у Парижі

Президент США Дональд Трамп у вересні пригрозив, що у разі дій Пекіна у відповідь на останнє запровадження мит Вашингтоном буде "третя фаза" - підвищення мит на китайські товари на суму 267 мільярдів доларів. У цьому разі загалом будуть підвищені мита на товари з Китаю річним обсягом імпорту в 517 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-