Другий мігрантський марш іде з Гватемали до США

Другий мігрантський марш іде з Гватемали до США

Укрінформ
У Центральній Америці триває марш мігрантів, уже вдруге шукачі кращої долі вирушили з Гватемали через територію Мексики в напрямку кордону США.

Про це повідомляє Reuters.

«У вівторок група з понад тисячі громадян центрально-американських держав вирушила з Гватемали до мексиканського кордону, після того як велика хода мігрантів, що розгнівала американського президента Дональда Трампа зупинилася на півдні Мексики на шляху до кордону США», - йдеться у повідомленні.

Трамп пообіцяв скоротити допомогу державам у Центральній Америці та назвав марш мігрантів у Мексиці викликом для своєї держави, прагнучи підвищити шанси Республіканської партії на виборах до Конгресу 6 листопада.

Хода, учасниками якого є здебільшого мігранти з Гондурасу, що тікають від насильства та бідності вдома, наразі перебуває у місті Хюкстла, штат Чіапас, приблизно за 50 км на північ від кордону Гватемали та за 1800 км від кордону Сполучених Штатів.

Читайте також: Журналісти нарахували вже шість тисяч у "каравані мігрантів", що йде до США

Уряд у Мексиці заявив у вівторок, що отримав 1699 запитів на отримання статусу біженця. За оцінками уряду, кількість учасників маршу становить близько 4500 людей.

Як повідомлялося, трохи більше ніж за тиждень марш мігрантів з країн Центральної Америки до США, що розпочався за участю 200 людей, за офіційними повідомленнями, зріс до приблизно 6 тисяч учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-