Журналісти нарахували вже шість тисяч у

Журналісти нарахували вже шість тисяч у "каравані мігрантів", що йде до США

Укрінформ
Трохи більше ніж за тиждень марш мігрантів з країн Центральної Америки до США, який розпочався за участю 200 людей, за офіційними повідомленнями, зріс до приблизно 6 тисяч учасників.

Про це повідомило в понеділок американське інформагентство Associated Press.

"Караван мігрантів, який стартував понад тиждень тому за участю менше ніж 200 людей, залучив по дорозі ще більше учасників і зріс приблизно до 5 тис. у неділю після того, як багато мігрантів знайшли спосіб перетнути кордон на півдні Мексики з Гватемалою, в той час як поліція заблокувала офіційні контрольно-пропускні пункти", - зауважує видання.

Пізніше влада Гватемали заявила про те, що до маршу приєдналася ще одна група з майже тисячі мігрантів, яка увійшла з території Гондурасу.

"Команда журналістів AP, що подорожує з караваном більше тижня, розмовляли з вихідцями із Гондурасу, Гватемали та Сальвадору", - йдеться у повідомленні. Однак ніхто з них так і не зустрів нікого з Близького Сходу, про що написав у понеділок президент США Дональд Трамп, мовляв вони змішалися з громадянами країн Центральної Америки, підкреслює інформагентство.

Тим часом, мігранти рішуче налаштовані досягти південного кордону Сполучених Штатів попри велику відстань і складний перехід. Зараз вони знаходяться за 2 тис. миль (3,2 тис. км) від найближчої точки американського кордону. Люди кажуть, що навіть якщо помруть по дорозі, це все-одно краще, ніж повертатися в Гондурас чи інші країни, звідки вони прямують, зазначають журналісти АР.

Читайте також: Трамп зробив одразу кілька емоційних заяв щодо "каравану" мігрантів

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у понеділок назвав марш мігрантів, який прямує до американського кордону, питанням "національної небезпеки". Він погрожує урядам Гватемали, Гондурасу й Сальвадору припинити міжнародну допомогу через те, що вони не зробили достатньо для стримування масових потоків мігрантів. Крім того, він закликав демократів у Конгресі прийняти нове, більш жорстке законодавство для обмеження можливостей іммігрантів оселятися в США.

Фото: Twitter @MiaSmith98

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-