Трамп зробив одразу кілька емоційних заяв щодо

Трамп зробив одразу кілька емоційних заяв щодо "каравану" мігрантів

Укрінформ
Дональд Трамп зробив одразу кілька емоційних заяв щодо маршу мігрантів, який прямує до США, побачивши в ньому вихідців з Близького Сходу, звинувативши демократів у м'якій міграційній політиці та пообіцявши припинити допомогу США країнам Центральної Америки.

Про це він написав у понеділок у серії повідомлень на офіційній сторінці в мережі Twitter.

"Сумно, здається, що поліцейські та військові в Мексиці не в змозі зупинити "караван", який прямує до південного кордону Сполучених Штатів. Він іде упереміш зі злочинцями та незнаними вихідцями з Близького Сходу. Я попередив прикордонну службу та військових, що це національна небезпека. Необхідно змінити закони!"- написав глава Білого дому.

Водночас він обрушився на демократів через те що, вони не хочуть підтримувати його ініціативи щодо посилення жорсткості міграційних законів.

"Щоразу, коли ви бачите "караван" або людей, які незаконно прибувають чи намагаються незаконного проникнути в нашу країну, треба задуматися й звинуватити демократів через те, що не дали нам голосів, аби змінити жалюгідні імміграційні закони! Пам'ятайте про те, що скоро проміжні вибори (до Конгресу - ред.)! Це так несправедливо по відношенню до тих, хто в'їхав (до США - ред.) законно", - підкреслив Трамп.

Президент також пообіцяв урізати (якщо не згорнути) допомогу Сполучених Штатів країнам, звідки прямує "караван" мігрантів.

"Гватемала, Гондурас та Сальвадор не змогли зробити все, щоб зупинити людей, які лишили їхні країни та незаконно прямують до США. Тепер ми почнемо згортати або суттєво скорочувати масштабну іноземну допомогу, яку постійно надаємо їм", - наголосив глава Білого дому. 

Читайте також: Помпео пообіцяв, що караван мігрантів не перетне кордон США

На початку минулого тижня ЗМІ повідомили про так званий "марш мігрантів", який налічує до п'яти тисяч людей та прямує з бідних країн Центральної Америки до Сполучених Штатів. У США на політичному рівні це явище одразу отримало термін "караван мігрантів", який тепер офіційно вживають і в Білому домі, і в Держдепартаменті, і в інших державних установах США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-