У Польщі проходять місцеві вибори

У Польщі проходять місцеві вибори

Укрінформ
У Польщі в неділю розпочалися вибори до органів місцевого самоврядування.

Майже 27 тисяч виборчих дільниць відчинилися о 7 і працюватимуть до 21 години за місцевим часом, а у виборах зможуть взяти участь понад 30 млн поляків, які мають право голосу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У неділю під час першого туру виборів поляки обирають 47 тис. депутатів місцевого рівня і 2,5 тис. мерів міст, бургомістрів та війтів населених пунктів. Другий тур місцевих виборів відбудеться 4 листопада. Під час них обиратимуть мерів міст, бургомістрів та війтів у тих населених пунктах, де переможця не визначено у першому турі.

Читайте також: Місцеві вибори у Польщі: активний старт дворічного виборчого марафону

Згідно з опитуванням центру Kantar Public, проведеним у середині жовтня, 31% поляків у виборах готові віддати свої голоси за кандидатів від правлячої коаліції Об’єднаної правиці ("Право і Справедливість", "Солідарна Польща" і "Порозуміння") на чолі з прем’єр-міністром Матеушом Моравецьким, 24% - за представників ліберальної Громадянської коаліції (партії "Громадянська платформа" і "Сучасна", ліве угруповання "Польська ініціатива"), по 8% - за радикальний рух Kukiz’15 і Польську селянську партію, а за Союз демократичної лівиці - 7%.

Після закриття виборчих дільниць провідні польські інформаційні телеканали оприлюднять екзит-поли з попередніми результатами місцевих виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-