Македонія та НАТО починають офіційні переговори про вступ

Македонія та НАТО починають офіційні переговори про вступ

Укрінформ
Македонська офіційна делегація в Брюсселі розпочала перемовини про приєднання до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє портал МІА.

«Македонія розпочала офіційні перемовини про приєднання до НАТО у штаб-квартирі блоку в Брюсселі, де члени Комітету з інтеграції НАТО та Робочий комітет Македонії з інтеграції до НАТО зібрались для дводенних консультацій», - йдеться у повідомленні.

НАТО запросило Македонію приєднатися до альянсу у липні на Брюссельському саміті. Однак приєднання Македонії обумовлено виконанням угоди про назву з Грецією.

Македонія з початком сьогоднішніх перемовин у Брюсселі насправді відкриває заключний етап своїх відносин з НАТО, перш ніж стати членом альянсу.

Голова Робочого комітету Македонії з приєднання до НАТО Стево Пендаровскі зазначив, що процес повинен завершитися до кінця 2018 року, маючи на увазі, що Македонія підпише в січні наступного року протокол про приєднання до альянсу, що дасть їй право брати участь у всіх органах НАТО без права голосу, а повноправне членство має розпочатись після того, як всі держави-члени ратифікують протокол про приєднання Македонії в своїх парламентах.

Читайте також: Македонським депутатам, які підтримують перейменування, погрожують - ЗМІ

У випадку з Македонією Греція, як очікується, буде першою державою-членом, що ратифікує цей протокол, як тільки Македонія виконає свої зобов'язання, що випливають з угоди про назву.

Нагадаємо, постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов запропонував Македонії вступити в Євразійський союз як альтернативу приєднання до ЄС та НАТО.

Фото на першій сторінці: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-