В Угорщині законодавчо заборонили спати на вулицях

В Угорщині законодавчо заборонили спати на вулицях

Укрінформ
У понеділок в Угорщині прийняли новий закон, який забороняє бездомним людям спати на вулицях.

Про це повідомляє Reuters.

"У понеділок угорський парламент прийняв закон, що продовжує конституційну поправку, схвалену у червні, який криміналізує спання безхатченків на вулицях міст. Таким чином поліція отримує право примушувати бездомних іти до притулків. У разі 3 випадків непокори протягом 90 днів поліція має право затримати безхатченка та знищити його речі", - йдеться в повідомленні.

В угорському уряді цей закон назвали таким, що має на меті "забезпечити належні житлові умови" для бездомних людей, а також наголосили, що в 2018 році на допомогу таким людям виділено 32 мільйони доларів.

Читайте також: Угорщина хоче “перекроїти” суди попри занепокоєння ЄС

З іншого боку, ряд правозахисних благодійних організацій різко розкритикували новий закон, як такий, що залякує бездомних і змушує їх ховатися з вулиць. Під будівлею парламенту в Будапешті навіть пройшла акція протесту за участю близько 500 людей.

Як відомо, ЄС має останнім часом напружені відносини з Угорщиною, звинувачуючи правий уряд Віктора Орбана у порушенні прав людини, корупції та неповазі до європейських демократичних порядків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-