РПЦ вирішила повністю розірвати відносини з Константинополем

РПЦ вирішила повністю розірвати відносини з Константинополем

Оновлено
Укрінформ
На засіданні синоду РПЦ у Мінську було прийнято «Заяву Священного синоду» у зв'язку з рішенням Константинопольського Патріархату почати процес надання автокефалії Українській Церкві - подальше перебування в євхаристичному спілкуванні з ним визнано неможливим.

Про це повідомляється на сайті Московського патріархату

"Відтепер і аж до відмови Константинопольського Патріархату від прийнятих ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Російської православної церкви неможливе співслужіння з кліриками Константинопольської Церкви, а для мирян — участь у таїнствах, що здійснюються в її храмах", — йдеться в документі.

У Заяві рішення Вселенського Патріархату, зокрема, засуджуються як, нібито, "спілкування з розкольниками і особами, яким оголошено анафему в іншій Помісній Церкві, з усіма висвяченими ними "єпископами" і "кліриками", посягання на чужі канонічні уділи». 

Засідання синоду РПЦ уперше відбулося за межами Росії і вперше в Білорусі. 

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкви в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. 

Читайте також: Синод РПЦ готує "відповідь" на рішення Вселенського патріархату щодо України

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа (грамоти). 

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет висловив переконання, що об'єднувальний архієрейський собор буде скликаний найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-