У Росії хочуть дозволити вирощувати опійний мак для медичних цілей

У Росії хочуть дозволити вирощувати опійний мак для медичних цілей

Укрінформ
Міністерство промисловості і торгівлі РФ підготувало законопроект, що дозволяє вирощувати в Росії нарковмісні рослини для виробництва сильнодіючих ліків. Йдеться в першу чергу про компоненти для опіоїдних знеболюючих.

Документ погоджений з усіма зацікавленими відомствами і внесено в уряд, повідомляє ТАСС.

Законопроект, зокрема, передбачає, що на культивування нарковмісних рослин для використання в медицині і ветеринарії будуть поширені діючі норми законодавства про вирощування таких рослин з науковою, навчальною метою та експертною діяльністю.

Зараз Росія закуповує 100% субстанцій для виробництва наркотичних ліків у тих країнах, де вирощування опійного маку дозволено і знаходиться під контролем держави.

Як повідомляється, Мінпромторг очікує, що вже в 2019 році вдасться перейти на вітчизняні субстанції для опіоїдних знеболюючих. Раніше глава Мінпромторгу Денис Мантуров заявив, що для вирощування опійних рослин у Росії необхідно 200 га землі на півдні країни і це дозволить на 80% забезпечити внутрішній ринок власними ключовими фармацевтичними субстанціями.

Читайте також: У Херсоні затримали наркодилерів з психотропом на понад мільйон грн

За інформацією "Медузи", 12 жовтня глава Московського ендокринного заводу Михайло Фонарьов заявив, що Велика Британія відмовилася поставляти Росії субстанції для виробництва знеболюючих лікарських препаратів. У Мінпромторгу сказали, що не мають такої інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-