Трамп припускає, що наступна відставка — глави Пентагона

Трамп припускає, що наступна відставка — глави Пентагона

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп допустив, що міністр оборони Джеймс Меттіс може стати одним із наступних високопосадовців адміністрації, який залишить свій кабінет.

Про це глава Білого дому заявив у інтерв'ю телеканалу CBS, що має вийти в неділю в ефірі програми "60 хвилин".

Відповідаючи на запитання, чи досі є актуальним питання про відставку Меттіса, Трамп зазначив: "Я не знаю, він цього мені так не сказав".

Водночас, він назвав главу Пентагону гарною людиною, однак порівняв його погляди з представниками Демократичної партії, яка є головним політичним опонентом адміністрації Трампа.

Читайте також: Меттіс спростував чутки про можливу відставку

"Я маю дуже хороші відносини з ним (Джеймсом Меттісом – ред.), я обідав з ним два дні тому, у мене дуже гарні стосунки з ним", - підкреслив президент Трамп. - Я думаю, він певною мірою демократ, якщо ви хочете знати правду".

Глава Білого дому також зазначив, що в якийсь момент всі залишають свої посади. "Люди йдуть, це Вашингтон", - зазначив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Дональд Трамп у перший день на посаді глави держави 20 січня 2017 року підписав низку розпоряджень, у тому числі про призначення Джеймса Меттіса главою Пентагону.

Меттіс – колишній чотирьохзірковий генерал морської піхоти, який у минулому обіймав ряд високих позицій. Він пішов зі служби у 2013 році з посади командувача Центрального командування США.Слухання щодо його призначення в Сенаті відбулися без великих заперечень. Меттіс отримав переважну підтримку як серед республіканців, так і демократів. Натомість єдиною складністю, яка могла завадити його призначенню, було законодавство, що забороняє особам, які останні сім років перебували на військовій службі, бути призначеними на чолі Пентагону. Для того, щоб уладнати це питання, обидві палати Конгресу США проголосували за введення виключення для Меттіса.

Меттіс під час слухань в Комітеті з питань збройних сил Сенату США назвав Путіна "ворогом США" у ключових сферах та виступив на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-