Меттіс спростував чутки про можливу відставку

Меттіс спростував чутки про можливу відставку

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс категорично заперечив чутки про те, що він може залишити посаду глави Пентагону в адміністрації президента Трампа протягом ближчих місяців.

Про це він заявив у вівторок перед журналістами в оборонному відомстві США, повідомило американське інформагентство Reuters.

"Я взагалі не вважаю це серйозним", - прокоментував Меттіс появу інформації в американських ЗМІ про його можливу відставку.

"Скільки разів ми вже проходили через це з того часу як я тут? Це скоро затихне, і люди, які поширюють плітки, зможуть створити новий слух", - зазначив міністр оборони.

Читайте також: Трамп може "попросити" Меттіса піти з посади - NYT

У цьому зв'язку він порадив журналістам "зберігати почуття гумору" при появі подібної інформації.

Нагадаємо, кілька днів тому американське видання The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації повідомило що Джеймс Меттіс може залишити посаду глави Пентагону після проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться на початку листопада. Газета пов'язала це з напруженими стосунками, які начебто виникли у Меттіса із заступником радника президента з питань нацбезпеки Мірою Рікардел.

У цьому зв'язку було наголошено, що за останні кілька місяців точки зору президента Трампа й міністра оборони Меттіса стали дуже різнитися, зокрема в питаннях НАТО, поновлення військових навчань із Південною Кореєю та ефективності виходу США із іранської ядерної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-