Ураган

Ураган "Майкл" - третій найпотужніший удар по США за історію спостережень

Укрінформ
Ураган "Майкл" хоч і ослаб до тропічного шторму в четвер, але призвів до загибелі двох людей і залишився загрозою для інфраструктури на півдні США через потужні опади й повені.

Про це повідомляє американське центральне видання USA Today.

"Шторм увійде в історію як третій найпотужніший удар по материковій частині Сполучених Штатів за всю історію офіційних спостережень після того, як досяг узбережжя в середу з силою урагану четвертої категорії, постійна швидкість вітрів якого становила 155 миль/год – усього на 2 милі/год менше, ніж іконічний статус п'ятої категорії", - зауважує видання.

Зараз сила вітрів шторму впала до 50 миль/год, і його епіцентр перебуває над Північною Кароліною. Стихія рухається зі швидкістю 23 милі/год на північний схід.

Тим не менше, потужні вітри й сильні опади, що призвели до повеней, наробили чимало шкоди в штаті Флорида і Джорджія. Зараз відомо про двох загиблих через падіння дерев від потужних поривів вітру.

Читайте також: Ураган "Майкл" змусив закрити нафтогазові платформи у Мексиканській затоці

На узбережжі Флориди зруйновані будинки, повалені дерева і стовпи, затоплені вулиці, у воді опинилося багато авто. Частково припинені автомобільні сполучення, закриті деякі аеродроми. Понад 650 тис. споживачів у двох штатах відчули перебої з електропостачанням. В інших штатах – Алабамі, Південній і Північній Кароліні без електрики залишились 200 тис. будинків.

Опади, які несе з собою шторм, можуть загрожувати зливами й повенями також штату Вірджинія, який знаходиться північніше і граничить зі столицею США, Вашингтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-