Російські ЗМІ з’ясували можливу причину аварії ракети

Російські ЗМІ з’ясували можливу причину аварії ракети "Союз"

Відео
Укрінформ
Причиною аварії при запуску ракети "Союз" з космодрому Байконур могло стати погане кріплення бічних блоків другого ступеня ракетоносія.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело у ракетно-космічній галузі РФ. 

"Можливо, через погане кріплення при відділенні блоків другого ступеня один із них міг зачепити центральний блок, чим спричинив аварію", - сказало джерело. Таким чином, другий ступінь втратив орієнтацію, спрацювало аварійне виключення двигунів другого ступеня. Корабель відокремився від неї, розділився на відсіки, потім спрацював аварійний парашут.

При підготовці запуску корабля "Союз" контрольні наземні системи працювали справно, повідомило інформоване джерело.

"У процесі підготовки запуску до наземного контрольно-перевірочного обладнання зауважень не було", - сказав він "Інтерфаксу".

Читайте також: Російський корабель не долетів до МКС через аварію - ЗМІ

Як повідомлялося, аварія сталася у четвер при запуску пілотованого корабля "Союз" з космодрому Байконур через дві хвилини після старту при відділенні бічних блоків першого ступеня від центрального блоку другого ступеня ракети-носія. Апарат з космонавтами аварійно приземлився. Екіпаж залишився живим.

Ракета "Союз" стартувала з "Гагарінського старту" Байконура вранці 11 жовтня. У складі експедиції, яка мала відправитися на Міжнародну космічну станцію, - космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчинін і астронавт НАСА Нік Хейг. Третє місце на кораблі посів контейнер з вантажем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-