Brexit: Британія очікує масового виїзду банкірів з Лондона

Brexit: Британія очікує масового виїзду банкірів з Лондона

Укрінформ
Британський міністр фінансів підрахував, що 5 тисяч працівників фінустанов до завершення Brexit переїдуть із Лондона на континент, але водночас сподівається на збереження столицею Британії своєї ролі великого фінансового центру.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву міністра фінансів Об'єднаного Королівства Джона Глена в Палаті Лордів.

"Я погоджуюся з підрахунками, які вказують, що до моменту завершення Brexit 5 тисяч робочих місць у фінансових установах перемістяться із Лондона до континентальної Європи. Проте маю надію і зроблю все можливе, щоб лондонський Сіті й далі утримував за собою статус одного з найважливіших у Європі ділових центрів", - заявив британський міністр.

Читайте також: Британський міністр обіцяє угоду з ЄС про Brexit цієї осені

Глен наголосив, що вітатиме укладання Великою Британією та ЄС спеціальної перехідної угоди, але і в Brexit без будь-якого договору не бачить такої "великої катастрофи, як дехто побоюється".

Як відомо, офіційною датою виходу Об'єднаного Королівства із ЄС є 29 березня 2019 року. До цього терміну Лондон мусить визначити шляхом спеціальної угоди свій подальший формат відносин із Брюсселем. Проте можливий і "жорсткий" вихід – без угоди. І такий варіант може спричинити цілу низку труднощів та збитків для Великої Британії та її підданих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-