У Німеччині затримали підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової - МВС Болгарії

У Німеччині затримали підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової - МВС Болгарії

Укрінформ
Підозрюваний у вбивстві болгарської журналістки Вікторії Марінової, громадянин Болгарії Северин Красимиров (1997 р. н.), затриманий у Німеччині.

Про це на екстреному брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«В результаті оперативно-слідчих заходів, а також завдяки європейському механізму співпраці між правоохоронними органами країн-членів ЄС в Німеччині був затриманий підозрюваний у вбивстві журналістки, уродженець міста Русе Северин Красимиров», - повідомив міністр.

Глава МВС зазначив також, що в результаті слідчих заходів і проведених ДНК-експертиз було встановлено, що частинки ДНК Северина Красимирова збігаються з тими, що були знайдені на тілі вбитої журналістки.

Маринов звернув особливу увагу і на те, що Красимиров проживав неподалік від місця скоєння злочину. Підозрюваний фігурує в базі даних МВС з 2007 року, коли він був затриманий за розкрадання кольорових металів.

В даний час, за словами міністра, проводяться додаткові слідчі заходи для отримання інших доказів причетності Северина Красимирова до скоєння цього злочину.

Читайте також: У Болгарії поліція відпустила підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової

Генеральний прокурор Болгарії Сотир Цацаров повідомив, що спільно з владою Німеччини розпочато процедуру екстрадиції підозрюваного та його видачі правоохоронним органам Болгарії.

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, який виступив на брифінгу, подякував експертам Інституту криміналістики за виконану роботу, усій слідчій бригаді, а також владі Німеччини, які оперативно спрацювали для затримання підозрюваного у вчиненні злочину.

Як повідомляв Укрінформ, жорстоке вбивство журналістки Вікторії Марінової сталося в болгарському місті Русе. Тіло жертви було виявлене недалеко від міста, у важкодоступному місці на березі Дунаю. За словами слідчих, перед смертю журналістка була зґвалтована й побита. Марінова була директором одного з місцевих телеканалів і займалася журналістським розслідуванням корупційних схем з відмивання європейських фондів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-