Гейлі залишиться постпредом США при ООН до кінця року

Гейлі залишиться постпредом США при ООН до кінця року

Укрінформ
Нинішній постійний представник США Ніккі Гейлі, яка у вівторок заявила про намір піти в відставку, продовжить виконання обов'язків до кінця нинішнього року, щоб забезпечити плавний перехід на цій посаді.

Про це вона заявила під час зустрічі з президентом Дональдом Трампом в Овальному кабінеті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я не піду (з посади – ред.) до кінця року", - підкреслила Гейлі, назвавши свою роботу на посту посла США при ООН "честю всього життя".

Вона зауважила, що впродовж цього періоду зосереджуватиметься на тому, щоб переконатися, що все приведено до належного стану для передачі справ новому послу.

Сам же глава Білого дому позитивно оцінив зусилля Гейлі на посаді в ООН. "Вона була для мене дуже особливою, вона зробила неймовірну роботу", - сказав президент.

При цьому Трамп зазначив, що багато людей "дуже зацікавлені" в тому, щоб бути наступниками Гейлі в Організації Об'єднаних Націй.

Читайте також: Трамп прийняв відставку Гейлі - ЗМІ

Як повідомлялося, Гейлі 9 жовтня заявила, що вирішила піти з посади постійного представника США при ООН. Трамп прийняв її відставку і подякував за роботу.

Трамп також повідомив, що Гейлі ще півроку тому попередила його, що хоче "взяти перерву" після двох років перебування в ООН.

Ніккі Гейлі була призначена постпредом в ООН в січні 2017 року. У 2017 році в одному з інтерв'ю Гейлі заявила, що погодилась на посаду постійного представника США при ООН за певної умови. Вона сказала, що озвучила свою позицію під час розмови з президентом, зауваживши, що хоче "бути частиною процесу прийняття рішень", а не просто персоною, що озвучує чужі думки. За її словами, Трамп погодився з цим і зауважив, що саме через це він запросив її на цю посаду.

Фото: Ron Sachs/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-