Поблизу Корсики зіштовхнулися два судна — мазутна пляма сягнула 4 кілометрів

Поблизу Корсики зіштовхнулися два судна — мазутна пляма сягнула 4 кілометрів

Укрінформ
Зіткнення між кораблями Тунісу та Кіпру в Середземному морі призвело до забруднення акваторії мазутом, зона аварії простягається на 4 кілометри.

Італія та Франція відправили кораблі, щоб допомогти ліквідувати наслідки аварії, повідомляє Deutsche Welle.

“Два вантажних судна зіткнулися в Середземному морі поблизу острова Корсика в неділю, що спричинило розлив нафти”, - йдеться у повідомленні.

Вантажне судно Ulysse, кероване туніським оператором CTN, протаранило кіпрський корабель CLS Virgina, який знаходився на якорі на відстані близько 30 кілометрів від північного краю острова, приблизно о 7:30 ранку за місцевим часом.

Ніхто не поранений, але "зіткнення завдало значних збитків, утворивши пробоїну завдовжки кілька метрів у корпусі кіпрського корабля CLS Вірджинія", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Есмінці Китаю і США ледве розминулись у спірних водах

Розлив мазуту створив радіус забруднення завдовжки 4 кілометри та завширшки кілька сотень метрів, пляма рухається від Корсики на північний захід, у напрямку до узбережжя Франції та Італії.

На місце події вийшов буксир, а французький флот надав судно, що спеціалізується на очищенні від забруднень.

Італія також запропонувала свою допомогу в рамках угоди RamogePol між Францією, Італією та Монако для спільної ліквідації випадків морського забруднення.

Фото: dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-