ЄС пропонує допомогу у розслідуванні вбивства болгарської журналістки

ЄС пропонує допомогу у розслідуванні вбивства болгарської журналістки

Укрінформ
Євросоюз пропонує Болгарії допомогу в розслідуванні вбивства журналістки телеканалу TVN Вікторії Маринової. 

Про це у своєму Twitter написала єврокомісар з питань юстиції Вера Юрова.

“Я буду уважно стежити за розслідуванням і пропонувати допомогу служб ЄС, якщо це необхідно. Я очікую термінових дій, щоб притягти винних до відповідальності і з’ясувати, чи пов’язаний цей напад з її професійною діяльністю”, - наголосила вона.

Раніше віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс в Twitter також закликав уряд Болгарії притягнути до відповідальності винних.

"Шокований через новину про жахливе вбивство Вікторії Маринової. Знову сміливий журналіст падає в боротьбі за правду і проти корупції. Винні мають бути притягнуті до відповідальності болгарською владою", - наголосив Тіммерманс.

Управління ЄС із питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) у вересні почало розгляд звинувачення у зловживанні коштами ЄС у Болгарії, власне цю ж тему розслідувала вбита журналістка, пише Politico.

Читайте також: Уряд Болгарії повинен покарати вбивць журналістки - Єврокомісія

Як повідомлялося, журналістку Вікторію Маринову зґвалтували та вбили у суботу в північному болгарському місті Русе. Її останній телевізійний матеріал був про роботу журналістів-розслідувачів, які вивчали ймовірну масштабну корупцію із коштами ЄС із залученням групи компаній. Маринова планувала робочу поїздку, аби дізнатися більше про ці звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-