Церква в Солсбері проведе концерт

Церква в Солсбері проведе концерт "З Росії з любов’ю"

Укрінформ
У британському місті Солсбері відбудеться концерт під назвою "З Росії з любов’ю" – через кілька місяців після того, як там отруїли екс-шпигуна Сергія Скрипаля з донькою та смерті британської громадянки, отруєної разом з партнером у містечку Еймсбері.

Про це повідомляє видання The Independent.

"Церква в Солсбері проведе концерт під назвою "З Росії з любов'ю" через кілька місяців після того, як жінка загинула та ще троє були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок"", - йдеться у повідомленні. 

Назва концерту збігається з однойменним романом про Джеймса Бонда, вигаданого агента британської розвідки MI6.

Концерт класичної музики, який відбудеться 13 жовтня у церкві Святого Мартіна в Солсбері, рекламують постери із зображенням російського прапора та великим серцем.

Як зазначається, концерт відбудеться менш ніж за дві милі від будинку Скрипаля й не надто далеко від лавки, де у березні колишнього шпигуна разом з донькою знайшли непритомними.

Плакат, який рекламував подію, був виявлений на автостоянці за декілька метрів від Солісберійського собору, про який в своєму інтерв'ю розповідали підозрювані в отруєнні Скрипалів Олександр Петров та Руслан Боширов.

Читайте також: Фото «Боширова» знайшли на стенді «героїв Росії» у військовому училищі

Одна з організаторів і виконавців концерту Джил Болтон стверджує, що виступ був запланований на рік наперед і не пов'язаний з подіями у Солсбері.

Як повідомлялося, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього працівника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. На думку Британії, обидва є офіцерами російської розвідки.

Видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat 26 вересня повідомили, що справжнє ім'я Боширова - Анатолій Чепіга. За даними журналістів, він полковник ГРУ РФ і має звання "герой Росії".

30 червня відбулося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому з Солсбері місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-