Фото «Боширова» знайшли на стенді «героїв Росії» у військовому училищі

Фото «Боширова» знайшли на стенді «героїв Росії» у військовому училищі

Укрінформ
Розслідувачі міжнародної групи Bellingcat і російського видання The Insider стверджують, що знайшли фото «Руслана Боширова» (Анатолія Чепіги) на стенді в Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі з випускниками – «героями Росії».

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Фото було опубліковано в червні 2017 року в російській соціальній мережі «Однокласники». На ньому чітко видно Анатолій Володимирович Чепіга, читаються його ім'я, прізвище і по батькові.

Раніше Кремль заперечував, що «Боширов» має звання «героя Росії».

Полковник Головного управління Генштабу Збройних сил Росії Анатолій Чепіга, якого Великобританія підозрює в отруєнні сім'ї Скрипалів, отримав звання «героя Росії» за участь у захопленні Криму. Про це йдеться в розслідуванні російської «Нової газети», яка знайшла товаришів Чепіги по військовій службі.

Читайте також: ГРУшник "Боширов" був причетний до втечі Януковича — Аваков

Практично одночасно з цим розслідуванням ввечері 1 жовтня було оприлюднено ще один матеріал, що пропонує іншу версію нагородження Чепіги. Анатолій Чепіга отримав звання «героя Росії» нібито за те, що очолював операцію з вивезення в Росію колишнього президента України Віктора Януковича, стверджує російський журналіст-розслідувач Сергій Канєв.

5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його доньки Юлії двох росіян - Олександра Петрова та Руслана Боширова. Британія запевняє, що вони - офіцери розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-