ГРУшник

ГРУшник "Боширов" був причетний до втечі Януковича — Аваков

Укрінформ
В Україні впізнали офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента Віктора Януковича з України і був одним з учасників атаки на сім'ю Скрипалів у Солсбері.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з міністром з питань безпеки Великобританії Беном Уоллесом, інформує прес-служба МВС.

"У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента втікача Януковича з України", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Бен Воллес заявив, що те, що Росія зробила в Криму, на Донбасі та в Солсбері, вона може зробити в будь-якій країні.

Раніше ЗМІ повідомляли з посиланням на колишнього журналіста "Центру управління розслідуваннями" Сергія Канєва, що полковник російського розвідувального відомства ГРУ Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов"), якого Велика Британія підозрює в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки, очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Читайте також: У Кремлі стверджують, що не знайшли полковника Чепіги у списках "героїв Росії"

Як повідомлялося, видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat 26 вересня повідомили, що справжнє ім'я Руслана Боширова, якого у Великій Британії підозрюють в отруєнні колишнього агента ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, - Анатолій Чепіга. Чепіга, за даними журналістів, є полковником ГРУ РФ і має звання "герой Росії".

27 вересня журналісти російського видання "Коммерсантъ" повідомили, що знайшли знайомих Боширова, справжнє ім'я якого Анатолій Чепіга.

Читайте також: Агент ГРУ Чепіга-”Боширов” вивозив з України Януковича - ЗМІ

Раніше також повідомлялося, що на документах Боширова та Петрова були позначки, які свідчать, що вони - співробітники спецслужб.

5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Британія запевняє, що вони - офіцери розвідки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що це - цивільні громадяни й у їхній біографії "немає нічого кримінального". Пізніше російський телеканал Russia Today опублікував інтерв'ю з двома чоловіками, які назвалися Олександром Петровим і Русланом Бошировим. Вони запевняли, що відвідували Лондон з туристичною метою.

Фото: Кадр RT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-