Австралія приєдналася до кампанії з протидії російським кібератакам

Австралія приєдналася до кампанії з протидії російським кібератакам

Укрінформ
Днями Австралія приєдналася до міжнародної кампанії з критики шкідливої кіберактивності Росії, що породило нові запитання про масштаби російської шпигунської діяльності в Австралії.

Про це пише видання The Australian.

“У нас були деякі атаки, але не в такому масштабі, як в інших країнах... Їхні цілі завжди зосереджені на тому, що стосується їхніх національних інтересів,” - заявила міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

Очільниця зовнішньополітичного відомства Австралії наголосила, що кібернапади російської розвідки хоча і траплялися значно рідше, аніж в інших країнах, однак мали значний ефект.

За словами міністра, австралійські спецслужби розглядають російських хакерів як противника високого класу.

Читайте також: Українська православна церква в Австралії відзначає 70-ліття

Як повідомлялося, у четвер Велика Британія, Нідерланди, США та Австралія оприлюднили колективну заяву, звинувачуючи російських шпигунів у спробі викрасти файли, пов'язані з падінням літака MH17, кібератаках проти антидопінгового агентства ВАДА та Організації із заборони хімічної зброї, яка розслідувала спробу вбивства російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки.

Як повідомили австралійські ЗМІ, австралійські відомства не брали безпосередньої участі у зборі доказів щодо російської діяльності, але були ознайомлені з результатами.

“Будь-які дії, спрямовані на компрометацію чи підрив цілісності ... розслідування щодо знищення літака MH17... є неприпустимими”, – заявила міністр закордонних справ Австралії, наголосивши, що такі дії ставлять питання щодо довіри до Росії і прагнення врегулювати ситуацію навколо МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-