Меркель заявила, що іранські війська мають піти з Сирії

Меркель заявила, що іранські війська мають піти з Сирії

Укрінформ
Німеччина розуміє побоювання Ізраїлю у зв'язку з присутністю іранських військових у Сирії і вважає, що ті повинні залишити країну.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Іранські війська повинні піти з Сирії", - сказала Меркель, додавши, що говорила про це і з президентом РФ Путіним.

У німецького уряду не викликає сумнівів, що присутність іранських військ у Сирії створює явну загрозу Ізраїлю.

За словами Меркель, ФРН "єдина з Ізраїлем у тому, що слід зробити усе можливе, аби не допустити отримання Іраном ядерної зброї... У чому не згодна, так це у шляхах досягнення цієї мети".

Канцлер, яка виступає за збереження ядерної угоди з Іраном і проти американських санкцій у цьому контексті, вважає, що по "політичних обмеженнях" треба продовжувати переговори.

Нетаньягу зі свого боку нагадав, що не згоден з Іранською ядерною угодою. За його словами, завдяки цьому документу мільярди доларів отримує не іранський народ, а "спонсори терору" для фінансування машини війни.

Читайте також: Меркель — Нетаньяху: Ми завжди будемо нести відповідальність за злочини Голокосту

Ізраїльський прем'єр закликав Німеччину "разом боротися з силами, які хочуть затягнути (дві країни) назад у минуле... і поставити під питання наші надії на майбутнє". Він уточнив, що йдеться про радикальний ісламізм - "ІДІЛ з одного боку та Іран - з іншого". Нетаньягу запевнив, що зробить все, щоб захистити свій народ.

Глава ізраїльського уряду вказав, що розвідслужби його країни надали європейським колегам інформацію про те, що "іранські дипломати планують на території країн Європи теракти". Він також висловив задоволення тим, що завдяки цій інформації нещодавно у Німеччині був заарештований іранський дипломат.

Прем'єр-міністр Ізраїлю підкреслив, що всі країни повинні виступити єдиним фронтом і змусити іранський режим відмовитися від ядерної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-