Загиблий заступник генпрокурора РФ курував справу Скрипалів - ЗМІ

Загиблий заступник генпрокурора РФ курував справу Скрипалів - ЗМІ

Укрінформ
Загиблий у катастрофі гелікоптера у Костромській області заступник генпрокурора РФ Саак Карапетян координував нагляд за розслідуванням найбільш резонансних кримінальних справ, у тому числі так звану справу Скрипалів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на обізнане джерело.

"З 2006 року Саак Альбертович обіймав посаду начальника головного управління міжнародно-правової співпраці (Генпрокуратури - ред.), а з 2016 року, ставши заступником генпрокурора, курував "гучні" справи, включаючи розслідування замаху на Юлію Скрипаль в англійському місті Солсбері", - сказав співрозмовник агентства.

Напередодні стало відомо, що вертоліт АS-350 з трьома особами на борту розбився у Костромській області. Інформація про катастрофу біля села Вонишево Солігалицького району надійшла о 18:40 у середу. Усі, хто знаходився у машині, загинули.

Пізніше стало відомо, що серед загиблих - заступник генпрокурора РФ Саак Карапетян, який знаходився у відпустці.

Північно-Західне управління на транспорті Слідчого комітету за фактом події розслідує кримінальну справу за частиною 3 статті 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб).

Тим часом інформоване джерело повідомляло "Інтерфаксу", що попередня причина падіння вертольота - зіткнення з верхівками дерев вечірньої пори.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок".

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли до висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: Заступник генпрокурора Росії загинув у катастрофі вертольота - ЗМІ

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов - є офіцерами ГРУ.

Видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat 26 вересня повідомили, що справжнє ім'я Руслана Боширова, якого у Великій Британії підозрюють в отруєнні Скрипалів, - Анатолій Чепіга. Чепіга, за даними журналістів, є полковником ГРУ РФ і має звання «Героя Росії». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-