Попри протести Путін затвердив підвищення пенсійного віку в РФ

Попри протести Путін затвердив підвищення пенсійного віку в РФ

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підписав закон про підвищення пенсійного віку, що передбачає поетапне підвищення пенсійного віку в Росії на п'ять років - до 60 для жінок і до 65 для чоловіків.

Про це повідомляє офіційний сайт Кремля.

"Президент підписав Федеральний закон "Про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації з питань призначення і виплати пенсій", прийнятий Державною Думою 27 вересня 2018 року і схвалений Радою Федерації 3 жовтня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Дану ініціативу, згідно з соцопитуваннями, не підтримує більшість росіян, що призвело до масових протестів у багатьох містах Росії і протестного голосування у другому турі губернаторських виборів у чотирьох регіонах.

У першому варіанті закону передбачалося, що після реформи пенсійний вік підвищиться для жінок до 63 років. Після підготовки проекту реформи урядом соціологи зареєстрували падіння рейтингу Володимира Путіна. Пізніше президент запропонував пом'якшити реформу і запровадити кримінальне покарання за звільнення співробітників, яким до виходу на пенсію залишається менш як п'ять років. Цей закон також був ухвалений Держдумою і підписаний сьогодні президентом.

Читайте також: Росія підвищує пенсійний вік для жінок

Спочатку уряд планував, що гроші, заощаджені на підвищенні пенсійного віку, підуть на додаткове збільшення поточних пенсій. Але на початку жовтня Путін заявив, що після його поправок пенсійна реформа не заощадить гроші бюджету, а, навпаки, потребуватиме додаткових витрат.

Нагадаємо, 9 вересня у різних містах Росії проходили акції протесту проти пенсійної реформи. Поліція тоді затримала 1018 осіб.

Карикатура: Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-