Росія підвищує пенсійний вік для жінок

Росія підвищує пенсійний вік для жінок

Укрінформ
Російська Держдума схвалила всі поправки президента РФ Володимира Путіна до законопроекту про пенсійну реформу.

Зокрема, була схвалена поправка про підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років замість 63, повідомляє «Інтерфакс».

«Поправки Путіна були схвалені одноголосно. За них проголосували 385 депутатів; тих, хто голосували проти і утрималися не було», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 19 липня Держдума прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає підвищення віку виходу на пенсію з 55 до 63 років для жінок і з 60 до 65 років для чоловіків.

Путін наприкінці серпня запропонував пом'якшити реформу - підняти вік виходу на пенсію жінок до 60 років, зберегти пільги для людей передпенсійного віку і ввести кримінальну відповідальність за їхнє звільнення.

Читайте також: У Росії проходять акції проти підвищення пенсійного віку

Напередодні Держдума схвалила у третьому читанні поправки Путіна, які передбачають штраф до 200 тисяч рублів або обов'язкові роботи на строк до 360 годин за необгрунтовану відмову у прийомі на роботу або звільнення людей передпенсійного віку, нагадує «Медуза».

9 вересня у різних містах Росії проходили акції протесту проти пенсійної реформи, на які закликав виходити російський опозиціонер Олексій Навальний. Поліція тоді затримала 1018 осіб.

,

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-