Процес об'єднання Німеччини не закінчився - Меркель

Процес об'єднання Німеччини не закінчився - Меркель

Укрінформ
Об'єднання двох Німеччин стало реальністю 28 років тому, проте процес ще зовсім не закінчений.

Про це заявила Канцлер ФРН Ангела Меркель у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Об'єднання Німеччини не закінчено, ні, воно кидає нам виклик знову і знову через 28 років", - констатувала глава уряду.

За її словами, і через 28 років німці знають, що те, що вони називають німецькою єдністю, - це процес, довгий шлях, який продовжує портебвуати того, щоб люди слухали один одного, ставали один одному ближчими, не кидали один одного.

Меркель, за її словами, і сама добре пам'ятає "сповнений емоціями день німецької єдності", те, що йому передувало. Вона запевнила, що країна ніколи не забуде хоробрих і мужніх людей, завдяки яким була здійснена мирна революція та об'єднання стало реальністю. Меркель також віддала належне тодішньому главі уряду ФРН Гельмуту Колю, як "канцлеру єдності".

Читайте також: Німецький народ відзначає День єдності

Меркель назвала гасло нинішнього святкування - "Лише з вами" - як запрошення всім спілкуватися один з одним, розповідати один одному про своє життя, повідомляти про успіхи і проблеми. "Лише так німецька єдність справді може вийти", - резюмувала Меркель.

Як повідомлялося, 3 жовтня у ФРН святкують День німецької єдності. Цього дня 1990 року сталося об'єднання двох німецьких республік в єдину Федеральну Республіку Німеччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-