У Кишиневі ідеолога об'єднання Молдови і Румунії оголосили персоною нон-грата

У Кишиневі ідеолога об'єднання Молдови і Румунії оголосили персоною нон-грата

Укрінформ
Лідер уніоністської організації «Дія-2012», один з головних ідеологів об'єднання Молдови з Румунією, румунський громадянин Джеордже Сіміон був оголошений небажаною персоною на території Молдови і видворений з країни.

Про це поінформували в молдавському Бюро з міграції та біженців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Відповідно до Закону про перебування іноземних громадян на території Молдови і на підставі вимоги компетентних у сфері національної безпеки органів, Бюро з міграції та біженців оголосило громадянина Румунії Джеордже Сіміона персоною нон-грата на території Республіки Молдова», - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що затриманий напередодні Сіміон був доставлений правоохоронними органами на один з КПП молдавсько-румунського кордону.

Читайте також: Біля КП на кордоні з Молдовою знайшли міну часів Другої світової

У Бюро з міграції та біженців уточнили, що по відношенню до громадянина Сіміона правоохоронними органами Молдови не була застосована фізична сила, а при перетині молдавсько-румунського кордону у нього не було зафіксовано тілесні ушкодження.

Кількома тижнями раніше під час проведення Маршу за об'єднання Молдови з Румунією прикордонна влада Молдови заборонила Сіміону в'їзд в країну через його провокаційні дії при перетині молдавсько-румунського кордону.

Фото: AgerPres

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-