Справу російського режисера Серебреннікова передали в суд

Справу російського режисера Серебреннікова передали в суд

Укрінформ
Російська Генпрокуратура передала до суду справу "Сьомої студії", одним з обвинувачених за якою є відомий режисер Кирило Серебренніков.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

"Генеральною прокуратурою затверджено обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно Софії Апфельбаум (нині директор іншого відомого московського театру - ред.), Юрія Ітина (гендиректор "Сьомої студії" - ред.), Олексія Малобродського (колишній директор "Гоголь-центру" - ред .) і Кирила Серебреннікова. Кримінальну справу передано до Міщанського районного суду Москви для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Дата слухань поки що не оголошена.

Як відомо, справу про шахрайство у "Сьомій студії" було порушено в травні 2017 року. Фігурантів справи звинувачують у розкраданні бюджетних коштів, виділених на постановки вистав у рамках проекту "Платформа". Слідство оцінює збитки в 133 мільйони рублів (приблизно $2 млн).

Читайте також: Московський суд продовжив арешт Серебреннікову

Крім Серебреннікова, Ітина, Малобродського і Апфельбаум фігурантами справи є продюсер вистави "Сон літньої ночі" Катерина Воронова, яка залишила Росію і знаходиться зараз у Латвії, і колишній головний бухгалтер "Сьомої студії" Ніна Масляєва, яка погодилася співпрацювати зі слідством.

Ніхто з обвинувачених у справі "Сьомої студії", крім Масляєва, провини не визнав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-