Московський суд продовжив арешт Серебреннікову

Московський суд продовжив арешт Серебреннікову

Укрінформ
Московський міський суд продовжив на місяць арешт знаменитому російському режисеру Кирилу Серебреннікову, який проходить у справі про можливе розкрадання в творчому об'єднанні "Седьмая студия".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Мосміськсуд продовжив до 19 вересня арешт режисеру Кирилу Серебреннікову у справі про можливе розкрадання в "Седьмой студии", - йдеться в повідомленні.

Адвокат режисера Дмитро Харитонов перед початком засідання заявив, що багато людей готові надати гроші для внесення застави, аби суд погодився розглянути такий варіант. Сам Серебренніков, виступаючи в суді, наголосив, що, ознайомившись з усіма томами кримінальної справи, він тепер бачить "усю абсурдність, як самої цієї справи, так і всього, що відбувається навколо нього". Режисер звинуватив слідчих у спробах зганьбити його і колег.

Захист Серебреннікова також заявив про фальсифікацію протоколу допиту свідка. Йдеться про свідчення колишньої співробітниці театрального проекту Лариси Войкіної. За словами колишнього директора "Гоголь-Центру" Олексія Малобродського, внесені до них зміни "посилюють обвинувальну складову". Малобродський у зв'язку з цим вимагав відводу слідчої групи. Пізніше Войкіна підтвердила, що протокол її допиту сфальсифікований.

Як повідомлялося, художній керівник московського театру "Гоголь-Центр" Кирило Серебренніков був затриманий у Москві наприкінці серпня 2017 року і відтоді перебуває під домашнім арештом. Серебреннікова звинувачують у розкраданні коштів, виділених для театральної трупи "Седьмая студия". За час слідства заявлена ним сума збитків зросла майже вдвічі - з 66 до 133 мільйонів рублів (приблизно 2 млн дол.).

Читайте також: Сума збитків у справі Серебреннікова зросла вдвічі - адвокат

У цій справі також проходять Олексій Малобродський, директор "Седьмой студии" Юрій Ітін, продюсер Катерина Воронова, директор Російського академічного молодіжного театру Соф'я Апфельбаум і колишній бухгалтер Ніна Масляєва. Вину визнала тільки Масляєва. Вона уклала угоду із слідством і надала свідчення проти інших обвинувачених.

Серебреннікова затримали на зйомках фільму "Літо" про Віктора Цоя і Майка Науменка. У 2018 році ця картина була показана в Каннах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-