Експерт назвав передумови для оголошення імпічменту президенту Молдови

Експерт назвав передумови для оголошення імпічменту президенту Молдови

Укрінформ
Колишній член Конституційного суду Молдови, експерт у галузі конституційного права Ніколае Осмокеску вважає, що в країні є всі передумови для ініціювання процедури імпічменту президенту Ігорю Додону.

Таку думку експерт висловив в інтерв'ю радіо Вільна Європа.

«Відтоді, як Ігор Додон став президентом Молдови, він неодноразово порушував Конституцію країни і нині є всі необхідні передумови, щоб ініціювати процедуру імпічменту главі держави», - зазначив експерт.

Читайте також: У Молдові думають, чи варто витрачати кошти на утримання президента

Осмокеску не виключає, що найближчим часом президент знову тимчасово може позбутися повноважень, оскільки він неодноразово заявляв, що не буде підписувати окремі законодавчі акти, прийняті парламентом.

Читайте також: У Молдові можуть ще більше обмежити повноваження президента

Раніше президент Ігор Додон чотири рази був тимчасово відсторонений від посади через його відмову підписати укази про нові призначення в уряді і Закон про протидію російській пропаганді.

Останній раз Додона позбавили повноважень у вересні нинішнього року через підписання указу про призначення двох нових міністрів – охорони здоров'я та сільського господарства.

Читайте також: Президента Молдови тимчасово усунули з посади

Згідно з рішенням Конституційного суду, повноваження президента були передані спікеру парламенту Андріану Канду, який і підписав відповідні укази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-