У Молдові можуть ще більше обмежити повноваження президента

У Молдові можуть ще більше обмежити повноваження президента

Укрінформ
Глава парламенту Молдови Андріан Канду не виключає можливості ще більшого обмеження повноважень президента. 

Таку думку спікер висловив у зв'язку c останньою відмовою президента Ігоря Додона підписати укази про призначення двох нових міністрів в уряді під керівництвом Павла Філіпа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«Не виключено, що нам доведеться обговорити питання ще більшого обмеження повноважень інституту президентства. За аналогією з іншими парламентськими республіками - такими, наприклад, як Італія і Німеччина», - зазначив Канду. 

Спікер не виключає, в зв'язку з цим, і проведення конституційної реформи для того, щоб Молдова стала повноправною парламентською республікою. Канду наголосив при цьому, що всі ці питання обговорюватимуться лише після парламентських виборів, які пройдуть у лютому 2019 року. 

Раніше парламент Республіки Молдова позбавив президента повноважень призначати генерального прокурора країни, а також керівників Служби інформації і безпеки і Департаменту державної охорони. 

Читайте також: Виведення військ РФ сприятиме врегулюванню Придністровського конфлікту - Філіп

Як відомо, за два роки перебування на посаді глави держави рішенням Конституційного суду Додона чотири рази тимчасово усували з посади за його відмову підписувати укази про кадрові перестановки в уряді і за непідписання Закону про протидію російській пропаганді. 

Повноваження президента тимчасово передавалися спікерові парламенту Андріану Канду, який і підписав відповідні укази. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-