У Молдові думають, чи варто витрачати кошти на утримання президента

У Молдові думають, чи варто витрачати кошти на утримання президента

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Андріан Канду висловив сумнів з приводу необхідності подальшого існування в країні інституту президентства.

Про це спікер заявив після підписання указу про призначення двох нових міністрів в уряді під керівництвом Павла Філіппа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

“Жалкую про те, що процедура призначення міністрів і принесення присяги здійснюється виконуючим обов'язки президента. Ніхто не має права порушувати закони і Конституцію. У разі, коли президент Ігор Додон вирішив не дотримуватися закону, в країні існують механізми, які змушують цей закон не порушувати. Вже вчетверте хтось з високопоставлених державних чиновників виконує обов'язки президента. У цьому випадку не можу не запитати: а чи потрібен нам інститут президентства, якщо уряд і парламент провадять свою діяльність? І, можливо, немає потреби в тому, щоб витрачати кошти на утримання інституту президентства?”, - зазначив Канду.

Спікер наголосив також, що “президент має бути гарантом політичної стабільності в країні, а не політичним гравцем”.

Читайте також: Двох міністрів в уряд Молдови призначили без Додона

Нагадаємо, напередодні Конституційний суд Молдови виніс вердикт про тимчасове усунення з посади президента Ігоря Додона за його повторну відмову підписати указ про призначення двох нових міністрів в уряді – міністра охорони здоров'я і глави Мінсільгоспу.

Згідно з рішенням суду, на час усунення з посади повноваження президента тимчасово були передані спікеру, який і підписав відповідні укази.

Це четверте за останні два роки тимчасове усунення Додона з посади через його відмову призначати нових міністрів і підписувати закон про протидію російській пропаганді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-