В Австрії заборонять символи радикальних ісламістів

В Австрії заборонять символи радикальних ісламістів

Укрінформ
В Австрії буде введено заборону на символи радикальних ісламістських організацій, як, наприклад, "вовче привітання" (Wolfsgruß) турецької правоекстремістської організації "Сірі вовки".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц.

"Політичному ісламу не місце в нашій країні! І в рамках боротьби з цим, ми заборонимо в Австрії радикальні символи як, наприклад, "вовче привітання", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що вже на цьому тижні Рада міністрів Австрії схвалить законопроект, яким розширюється заборона на символи ісламістських, право- та лівоекстремістських організацій. Початок же дії самого нововведення розпочнеться з 1 березня 2019 року. В нинішньому законі, прийнятому у 2014 році, міститься заборона лише на символи терористичних організацій "Ісламська держава" ("ІДІЛ") та "Аль-Каїда".

Читайте також: В Австрії вважають нафту причиною більшості конфліктів на Близькому Сході

Під нову заборону потраплять, зокрема, "вовче привітання" (символічне схрещення пальців) радикалів з турецької правоекстремістської організації "Сірі вовки" та розміщуваний на прапорі символ хорватської фашистської організації "Усташі". Згідно з австрійськими ЗМІ, ці символи дедалі частіше використовуються футбольними фанатами та під час різноманітних акцій. Планується, що заборонені в Австрії будуть і символи ісламістської панарабської організації "Брати мусульмани", палестинського радикального руху "Хамас", радикальної Курдської робітничої партії (PKK).

Порушникам загрожує штраф у розмірі 4 тис. євро, при повторному порушенні закону – 10 тис. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-