В Австрії вважають нафту причиною більшості конфліктів на Близькому Сході

В Австрії вважають нафту причиною більшості конфліктів на Близькому Сході

Укрінформ
Більшість конфліктів на Близькому Сході, зокрема в Сирії, пов’язані з нафтою та трубопроводами.

Про це заявила федеральний міністр Австрії у справах Європи, міграції та іноземних справ Карін Кнайссль під час загальних дебатів високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Близькому Сході знаходяться основні запаси нафти. Держави Близького Сходу були визначені діяльністю нафтової галузі після Першої світової війни. Восени 2018 року ми відзначаємо кінець цієї величезної війни 100 років тому. Дозвольте нагадати, що після розпаду Оттоманської імперії нова карта Близького Сходу була основана на трубопроводах. Недавні війни, нав’язані Близькому Сходу, також були проведені в ім’я нафти. Сирія зараз також є жертвою нестабільності, до якої призвели усі ці війни", - переконана вона.

Читайте також: Сирія відновила пункт пропуску на кордоні з Йорданією

На переконання Кнайссль, наразі настав час зробити кроки вперед та перейти від військового до дипломатичного вирішення конфлікту у Сирії: "Настав час для появи нової динаміки. І ми б хотіли, щоб рішення прийняті у Вашингтоні та Москві, у Тегерані та Єрусалимі, в Анкарі та Дамаску, дозволили нам використовувати цей історичний момент".

Міністр також повідомила, що Австрія хотіла б зробити свій вклад, як це вже зробили інші країни, у фінансування розмінування сирійської території.

"Що ж стосується найбільшої трагедії нашого часу – я зараз говорю про Ємен – Австрія зараз готова розширити свою гуманітарну діяльність", - додала Кнайссль, яка більшість свого виступу присвятила ситуації на Близькому Сході.

Читайте також: Іран застеріг Саудівську Аравію та ОАЕ від перетину "червоних ліній"

Під час свого виступу австрійський міністр також наголосила на важливості визнання обов’язковою юрисдикції Міжнародного кримінального суду, що "потрібно для забезпечення дотримання міжнародного права".

Поруч з цим, Кнайссль заявила про важливість дотримання ядерної угоди з Іраном.

"Дотримання ядерної угоди – це питання, пов’язане із підтриманням міжнародної безпеки. Якщо одна країна, яка спочатку взяла на себе зобов’язання дотримуватися його, може відмовитися від нього, то взаємна довіра буде ослаблена. Довіра – це ключовий аспект врегулювання конфліктів", - заявила вона.

Читайте також: Саудівська Аравія покриє дефіцит іранської нафти на ринку

Нагадаємо: новий раунд санкцій США щодо Ірану, третього за величиною виробника в організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), розпочнеться 4 листопада.

Вашингтон вимагає від держав-споживачів іранської нафти скоротити імпорт до нуля, змусити Тегеран до переговорів про нову ядерну угоду та обмежити його вплив на Близькому Сході.

Інші країни ОПЕК збільшували виробництво протягом останніх місяців, але світові запаси нафти скорочуються, оскільки пропозиція зменшується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-